Salibandyn erotuomarit

salibandy pelaajat

Suomen Salibandyliitto eli SSBL valvoo ja ohjaa lajin harrastamista ja kilpailuja Suomessa, mukaan lukien salibandyn erotuomaritoiminta ja koulutus.

Salibandya pelataan järjestäytyneesti maajoukkuetasolta aina seitsemänteen divisioonaan asti, joten pelien määrä ja siten erotuomarien tarve on suuri. Salibandytuomareita on Suomessa lähes tuhat, mutta lisää koulutetaan jatkuvasti. Erotuomarin peruskoulutus on maksuton.

Koulutus järjestetään alueittain. Koulutuskalenteri löytyy sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä, joka vaattii rekisteröitymisen Suomisport-palveluun. Lisäksi jokaisella alueella on oma erotuomarivastaava, johon halukkaat voivat ottaa yhteyttä.

Erotuomareille maksetaan otteluista pieni rahallinen korvaus sekä mahdolliset matkakulut. Palkkiot vaihtelevat sarjatason mukaan. Ennenkaikkea kyseessä on kuitenkin harrastus lajista innostuneille.

Salibandyliiton erotuomarin viralliset paidat valmistaa Jadberg, ja niitä on saatavilla verkkokaupasta. Perusväri erotuomarin paidalle on harmaa, mutta myös mustia, keltaisia ja huomiovärillisiä on saatavilla. Varustusta voi täydentää sukilla, shortseilla ja varustekassilla.

Salibandyn erotuomarit
Siirry sivun alkuun